dinsdag 7 maart 2017

Van drakenprinsessensupermankippensoep

De dagen voor carnaval waren hier nogal aan de drukke kant, de ene wilde een draak of een dinosaurus zijn, de andere een simpele prinses (want de voorbije jaren was ze te speciaal en vonden de grote kindjes haar hilarisch) 
Bij mijn zus stond superman en kip op de to do sewinglist.Op het web vind je al veel werkwijzes hoe je de staart kunt maken.
Hier heb je wel een goeie beschrijving als je zelf aan de slag wilt.


Ik gebruikte wel geen velcro , maar 2 kliksluitingen en een rekker.  De vinnen zijn gemaakt met dikke vilt->voordeel dat je dit gewoon kan knippen , het rafelt niet en het staat stevig rechtop.


Ik verkoos een broek ipv jumpsuit in groene pels en rekker in de taille. 
Dan kan draakje toch gemakkelijk naar het toilet :)


Het bovenstuk deed ik zonder mouwen en een grote halsopening, zo moet ik er geen rits in naaien en gaat de draak niet te veel zweten! Op de rug naaide ik vleugels (gemaakt uit dunne vilt , met wattine (fibrofiel) ertussen verstopt.

Het hoofd was het meeste werk, ik ben vertrokken van een grote brok mousse en heb daar een knip in gegeven zodat de bek open en toe kan gaan. De binnenkant werd bekleed met zwarte vilt , een tong en witte vilttanden. Oortjes , een grote opening voor het gezicht  en de neusgaten plakte ik erop met textiellijm. Mijn theater froe froe verleden heeft me hierbij stiekem geholpen.


  Ons simpele prinses/ elf,want ze mocht ook dansen op school op een liedje van Nachtwacht en tijd voor nog een tweede "nachtwacht" outfit was er niet.

 Ik gebruikte kant,zijde en tulle uit mijn trouwresten.Ik vertrok van het tinnypatroon en verzon er een potmouwtje bij. Het rokgedeelte bestaat uit verschillende cirkels. ( 1 voeringlaag en drie tulle laagjes)


En nog wat blingbling aan de mouwen.

Superman! 
Nu we de cameo 3 verkopen in de winkel, is alles mogelijk. 
Het logo werd gemaakt met flexfolie. Let wel op dat je het in spiegelbeeld snijdt, anders wordt het superman van de action :) De cape werd gemaakt uit nicky velours en de tshirt uit een oude ottobre. Maar je kan zeker de billie van zonen 09 gebruiken.Een kip, maar dan wel één met blinkertjes. 
Mijn zus gebruikte velours de panne, glitterstof , wattine en 2 knopen.
Patroontje is de wolf van zonen09 maar dan wat aangepast.Op instagram en Facebook had ik deze al gepost. 

Het was een fantastisch carnaval voor onze 4 sloebers!


2 opmerkingen: